Män som hatar kvinnor

Idag damp det ner en film i brevlådan, Män som hatar kvinnor. Skulle ha sett den på bio i våras, men då fick jag spendera kvällen på akuten istället. Men ikväll ska ingenting få störa. Titeln är ju sådär lagom upplyftande, men jag hoppas att den är bättre än så. Tydligen fanns det med en tjuvkik på Flickan som lekte med elden också. Det är Stig Larssons andra bok som blir film. Synd att gubben inte lever så han får uppleva hur populära hans historier blivit.

Tindra har blivit fotograferad i skolan idag. Alla barnen var extra fina och "välputsade". Så kul, man kommer ihåg själv hur viktigt det var :)

Att gå upp senast klockan sju alla dagar i veckan och dessutom jobba varannan helg kommer tära på mina krafter och humöret :( Lär nog bli en hel del tupplurar på dagarna.

Puss /E

Mijao

Idag...
Har jag lämnat en smått nervös Tindra i skolan...
Tar halsbrännan nästan kål på mig...
Har jag badat bajshunden för andra gången på en vecka...
Ska jag till apoteket och en sväng förbi mamma...

Hoppas ni får en fin dag, det ska bli härligt sommarväder senare idag!
Kram
Emelia


Liseberg

Förra veckan var det dags för det årliga Lisebergsbesöket. Mamma följde med och höll mig sällskap medan Anders och Tindra sprang som tokiga mellan olika åkattraktioner.

Det blev sent innan det var dags att åka hem. "Bara två saker till mamma". Jaja :)



Mamma och jag lyckades vinna varsin 2 kg Marabou choklad, daim, ahlgrens bilar o en giraff :D

När "Jul på Liseberg" öppnar ska jag dit. Det är såå mysigt!

Kram kram
Emelia

Artister och musikproducenter

...Författare som inte skriver bra böcker får inte sålt något och kan inte fortsätta att vara författare på heltid...

Nu har det varit heta diskussioner om det här med musik, rättigheter, nerladdningar och så vidare ett bra tag.
Vad är det musikbranchen vill egentligen? Att vi ska stoppa all teknisk utveckling för att de ska tjäna storkovan på varenda halvdan radiohit? När jag var liten satt jag med kasettbandspelaren i högsta hugg och spelade in från radion till band (s.k. "blandband") när jag hörde något jag tyckte om. Inte var det något gnäll om det. Musikbranchen exploderade när CD-skivorna kom. Det är upp till varje artist att vara så unik och så bra att människor vill betala pengar för att se dem live och köpa deras album. Alla Idol-, famefactory-, talangvinnare etc kan inte bli unika världsartister och mångmiljonärer på sin musik. Men jag tror att många av våra "B"-artister tror det. De ska helst gå från att vara okända svenssons till att bli superglamourösa, hyllade och jättekända på en dag. Hur många konsterter ger de svenska artisterna? Få är så stora att de kan fylla upp Skandinavium eller Globen. Beror det på att svenskarna är snåla och bara vill sitta hemma på kammaren och ladda ner gratismusik, eller beror det på att artisterna inte är så bra att de lockar så stor publik? Oftast krävs det ett smörgåsbord av svenska artister på en och samma show för att det ska sälja.

Nej, gör något unikt som Carola (inte min favorit dock), Winnerbäck, ABBA, Roxette...så kanske det lyckas. Kommer artisterna dragande med hafsigt ihopkomponerade låtar á la Bagge så får de skylla sig själva att de inte säljer varken skivor eller biljetter till konsterter.

Många nya artister blir det mest för det glamourösa kändisskapet och den ekonomiska biten och så blir de sura när de inte lyckas... Synd för dem. Psssst.

Läs om en grinig Petter här.
En kommentar till denna artikel:
"En vanlig musikers timpeng: 1000:-/spelning (bra betalt) för: 2-6 timmars restid. 3-5 timmar spelning. 2 timmar ställa upp - montera ner utrustning. Resultat: 76-144:-/timme före skatter och arbetsgivaravgifter etc. Snickarn får 300-500:-/timme!"
Då kanske ett äkta musikintresse hos musikerna väger tyngre än den ekonomiska ersättningen? Många av dem borde vara glada om någon vill lyssna...

Det var min åsikt i ämnet. Nu ska jag snart iväg till jobbet och tjäna 3500 spänn på tre dagars helgarbete (före skatt!!) som sjuksköterska på en avdelning som ständigt är underbemannad enligt mig. Vi räddar liv, men vem fan bryr sig?
//Emelia

Heldag hemma


Dagen började med muffinsbak. Nybakta blåbärsmuffins med en latte till. Mmmm!


Bakade brödkakor och de blev jättefina! Glad kock i hörnet som även lyckades bli lite brun igår :)


Har rensat massor med svamp idag. Nu ligger de i frysen och väntar :)


Till slut blev det en rabarberpaj! Tindra var JÄTTEsugen på det :D

Ibland är det skönt att vara hemma en dag och göra sånt man kanske inte alltid hinner med annars. Baka, tvätta och spela spel. Det verkar som att hela Sverige utom vi har haft sol idag, så då passade det bra att greja och fixa inomhus :)

Idag spelar Madonna på Ullevi, andra konserten. Det vore häftigt att se hennes show live. Tittade lite på klipp från igår. Hon är verkligen speciell. En världsartist. Tycker då inte att hon såg så smal ut som skräckbilderna på henne som cirkulerat i pressen. Hon sjunger dock inte sådär jättebra. Låtarna är bra, men rösten kanske inte är i världsklass som allt annat runt omkring henne. Johanna och Fredrik skulle dit så då får man kanske ett litet utlåtande i Johannas blogg inom kort?

filmgeni?


Tindra sjunger Björnen sover :) Om ni undrar vad det är för något geni som har filmat, så är det jag :P

kramkram
Emelia

sommarsverige


Tindra har varit hos farmor och farfar i sommarstugan när jag och Anders har jobbat. Mycket uppmärksamhet, roliga utflykter och lite bus :)


Snabba ryck ner till stranden :)







Så här ska fötterna se ut på sommaren ;)

Idag regnar det igen. I lördags låg vi på stranden en stund och jag blev allderles röd. Jag hade ju tänkt ha "grundbränna" när vi åker till Grekland, men det verkar inte som om sommarvädret här i Sverige vill hjälpa till med det :(

Idag börjar Tindra på Fritids. Om ett par veckor börjar skolan. Både jag och Tindra är nervösa, men jag försöker att inte visa det (vilket hon genomskådar på direkten). Nu ska vi packa regnkläder och göra lunch.

Kram
Emelia

RSS 2.0