Uppladdning

Phu, vad varmt det är. Känns som tropisk värme. Skönt är det och jag vill inte klaga. Det bästa av allt är att det ser ut att hålla i sig ett tag till. Inte klokt att vädret gör en helomvändning och blir så här fint på första semesterdagen och sedan bara fortsätter och fortsätter..

Idag har jag ägnat mig åt att förbereda inför vår lilla semester. Mamma och pappa är snälla nog att låna ut sin sprillans nya husbil till oss en vecka och det är ju perfekt eftersom det blivit en tradition för oss att göra en "Sverigeresa" på sommaren. Innan  har vi hyrt stugor och legat på hotell, men det slipper vi nu :) Planen är att åka Skånekusten-Öland.

Idag gick jag med viss tveksamhet med på att bada i sjön här intill. Det är en ganska stor sjö som ligger insprängd i berget ganska högt upp. Det var faktiskt helt okey, det var ju "klippor" att gå ner i sjön på och det var säkert 24 grader varmt, vattnet var fint och klart också- inte som de leriga dyngpölar som jag trott alla sjöar är. Kan nog bli ett och annat bad till där i sommar.

Hoppas att ni mår fint och får njuta av den härliga sommaren på bästa sätt!
Emelia

Meze på hemköpsvis?

Var på en libanesisk restaurant idag med fina vännerna Johanna och Hanna. Blev så full i skratt när mina vänner bstämt sig för att beställa in en speciell sallad (som brukar vara "standard" till meze inte fanns med på avsmakningsmenyn *hmm*). Tjejen som tog emot beställningen sa inget speciellt, men efter en kort stund kom en av killarna fram till bordet och frågade om det var okey att det dröjde tio minuter innan vi fick salladen eftersom han var tvungen att SPRINGA TILL HEMKÖP FÖR ATT KÖPA PERSILJA!!! Gosh, har ALDRIG varit med om något liknande. Okey att det kan ta en stund att få in det man beställt om man nu dessutom ska krångla till det för dem *hmmm* och beställa in en extra gång, men att han talade om VARFÖR det skulle dröja var ju totalt ointressant och det hade vi i ärlighetens namn helst velat slippa få reda på. Lite roligt var det, men vi skrattade när han hade gått och var färdigskrattade när han fem minuter senare kom tillbaks med en röd plastpåse med texten "HEMKÖP" på sidan :D
Pussilipusspussknuss!
Emelia

Underbara sommar!

Nu känns det verkligen som sommar. Jag är så glad för att jag valde en tidig semester i år. Visst är det mer "solsäkert" att välja en sen semester, men i gengäld brukar det mesta vara utblommat, daggen (och myggen) påträngande och kvällarna kortare. De två första semesterdagarna har vi jobbat som tusan här hemma med att få färdigt Tindras nya lekrum. Allt byggande är klart nu, bara ytskickten kvar, dvs golvet ska på och tapeterna upp. Barnlek :) Sen ska det bli en tur till beloved IKEA för inköp av förvaring och lite annat (finns det några fina tyger där just as we speak?).
Hoppas att ni alla får chansen att ta del av solen och sommarvärmen.
All kärlek
Emelia

at The Studio






























Det var allt :)
Kram på er!
Emelia

Du gamla du fria du fjällhöga nord, du tysta du glädjerika sköna

Sveriges nationaldag idag. Flaggan i topp :)

Sedan jag och Anders kom tillbaks från Stockholm har vi haft att göra heeela tiden. Tre födelsedagskalas, dans och ridning för Tindra, färgat/fixat hår, firat mors dag på laxbutiken i Ljungskile (med efterföljande bad på Saxenhof), rivit väggar i kök och badrum (kanske jag inte var så delaktig i iofs), haft hantverkare här som rivit de gamla fönstren och satt in alla nya (24 st), varit med på Hannas babyshower, på grillfest med jobbet och haft folk här som hälsat på! Dessutom har vi båda jobbat. Det var med andra ord ganska skönt med sovmorgon idag. Men nu ska jag göra mig färdig för ytterligare en helg på sjukhuset.

På tisdag ska jag göra gastroskopi. Då kör man ner en tjock slang med kamera på toppen ner i magsäcken och tar prover. Behöver jag säga att jag inte ser fram emot det??

Glöm inte att rösta imorgon. Blått.
Puss
Emelia


RSS 2.0