Räddaren i nöden

Mamma gick ut i nattlinne och morgonrock på altanen imorse för att hänga ut en matta. Smack sa det så hade altandörren åkt igen och gått i lås. Efter att ha försökt slå sönder en ruta med hammare men inte lyckats så satte hon iväg efter en telefon. Mamma, vanligtvis så piffig sprang kvarteret runt i morgonrock med håret på ända och med ett par gamla Fopppa-tofflor för att få tag på en telefon. Klockan var kvart i nio och ALLA grannar var på jobbet förutom EN som bor längst bort på gatan. Hon ringer mig och jag tror att någon håller på att dö. Iväg i bilen och 20 minuter senare (klockan var då kvart över tio) låste jag upp dörren så hon fick komma in efter en och en halv timmas utevistelse i morgonrock. Efter en dusch och två liter kaffe blev hon dock människa igen så historien slutade lyckligt :) Söta tokiga mamma :D

Nu har jag varit på jobbet och hämtat schemat för nästa period. Ska jobba fyra dagar nästa vecka, känns jättebra! Dessutom har vi en rolig resa att se fram emot senare i maj. Mys-weekend!

Ikväll ska det fixas hår igen. Har blivit riktig hobby-frisör. But I´m good at it ;)

Ha en nice dag!
Kram!
Emelia


Tripp Trapp Truck

Ikväll (läs: inatt) kommer min bättre hälft tillbaks från sin semester i Hemsedal. Han lär vara brunbränd, bakis och trött. Men han är välkommen ändå :) Jag gissar på att det har åkts en hel del bräda, druckits en hel del öl, badats en del bastu, pratats en hel del skitsnack (bara killar där ni vet) och att maten har varit av tveksam kvalitet. Egentligen borde jag åka iväg och göra något typiskt tjejigt, typ SPA, men jag har faktiskt ingen större lust just nu. Istället har jag planerat som en liten tok för en weekend i maj och det ser jag fram emot :D
Kram
Emelia

Pollenallergi

Igår var jag ute större delen av dagen och det fick jag sota för. Hela kvällen och halva natten har ögonen kliat. När jag tittade ut genom fönstret idag så är det inte så märkligt med tanke på att allt blivit grönt på ett par dagar. I natt kom det dessutom regn som är bra med tanke på pollen men växterna växer ju på så de knakar också. Det är tråkigt att inte kunna njuta fullt ut av våren :(
Idag måste jag in till Apoteket, för övrigt ska jag städa hemma och försöka få lite ordning i min garderob :)
Hoppas att Du får en fin dag!
Kram
Emelia

Lördag

Hoppas att ni har haft en riktigt bra lördag i det härliga sommarvädret!
Anders ringde i förmiddags, då satt de på en fjälltopp, solade och drack kall öl. Det lät som om han hade det riktigt bra :)
Jag känner mig ganska ensam, trots att jag inte alls varit det. Men det kan väl kännas så ibland av olika anledningar....
Kram
Emelia

Talang

Hej på er! Kom precis hem efter ett besök hos föräldrarna, det är lite ensamt när Anders inte är hemma. Jag och Tindra är jätteförkylda, så det är skönt att komma hem till mamma/mormor och bli ompysslad ett tag. Såg ni talang ikväll? Jag tyckte inte att det var någon som levererade en "wow"-upplevelse, men den lilla 8-åriga tjejen var söt :)
En annan talang är fingerfäng. Titta på dessa bilder som jag fick på mailen idag... fantastiskt! Vissa kan ha en ursäkt för att inte duscha, jag skulle inte...



























Vilken tyckte du bäst om?

Lata ungdomar (?)

Jag såg på Ekdal nu ikväll. Det handlade om arbetslösheten och de lata 80-talisterna. Måste säga att jag både håller med- och inte. Det finns lata (läs: mindre arbetsvilliga) människor i alla åldrar som ständigt sitter hemma och är bittra för att just de inte vann på lotto eller blev "upptäckta". När snaran kläms åt, tex med hårdare sjukpenningkrav- så är det klart att problemen blottas. Vad trodde de? (nu menar jag inte att alla sjukskrivna är lata ickesjuka människor som sitter hemma, äter chips och kollar tv i väntan på att samhället ska betala uppehället. Naturligtvis ska man få vara ifrån arbetet om man behöver. Men det finns många (läs: VÄLDIGT många) som missbrukat (sosse)systemet under många år).

Gosh, det finns verkligen olika synvinklar på lathet, ungdomar, framtid... Jag tror att det kommer att vara en enorm brist på arbetskraft 2012, så vore jag outbildad och arbetslös så skulle jag jobba på att fylla ut CV och skaffa mig en bra utbildning inom det område som jag är intresserad av. Alla måste försörja sig på ett eller annat sätt. Annars får man leva därefter. Problemet är nog att många inte riktigt vet vad de brinner för och om de vet de så gör nog konkurransen att det känns tufft att ge sig in i matchen. Men ärligt talat. VILL alla bli programledare, stylister och modeller nu för tiden? Det finns ju så otroligt måga spännande yrken. Jag blir sugen på minst tio olika karriärer när jag kollar i högskolornas programutbud.
Kanske ska man lägga undan 500 spänn till högskoleprovet istället för att köpa ett par rosa Converse?
Vilket är bäst för framtiden?

Jag kan förstå att det tar emot att göra någon större ansträngning när människor som Blondinbella tjänar miljontals kronor på sin ointressanta blogg och att det kan locka att -istället för att jobba sig uppåt- starta en blogg i stil med "en liten 14-åring delar med sig av ALLT +bilder!!!!" och tro att den ska få 100 000 besökare om dagen som inte kan vänta på att få veta mer om denna lilla varelse som inte är det minsta intressant i det stora hela.

Nä, jag tror att bloggstormen (i det syftet som anges ovan) kommer lägga sig när det stora ointresset lyser igenom. Sen får de som är beredda att ge lite för att få mycket simma i gräddsmeten.

Nu ska jag stänga dumburken, för Judys domstol är det dummaste jävla tv-program jag någonsin sett!
Kram
Emelia

Changed

Då var det måndag igen mina vänner, veckorna susar förbi och snart är det sommar! Jag blir bara bättre och bättre och kan röra mig mer och mer. Det är så skönt och jag hoppas verkligen att det kan vara över för min del nu. Väntar nu bara på tid för gastroskopi och sen ska det vara färdigt med undersökningar.
Igår var vi och hälsade på Mia. Stackaren, det som inte drabbar henne drabbar nog ingen... Hoppas att några timmars fikande, nagelfixande och lite blommor lyfte humöret litegrann :)
Tindra är lite hostig, men det är sånt som hör våren (och förskolan) till. Hon ska i alla fall få gå till dagis i eftermiddag några timmar för att leka av sig. Själv ska jag åka till syster :)

Have a wonderful day darling!
Emelia

Tatuering

Jag är inne i en period där jag tycker det är fint med vissa tatueringar. Jag vill inte göra någon själv, men kanske kan en Ed Hardy tröja, keps eller skor dämpa tatto-behovet?!
http://www.popartuk.com/g/l/lgpp31153+love-kills-slowly-by-ed-hardy-poster.jpg
Lite deppig kanske, men men...
Kram

Lördag

Hej alla fina :)
Idag har det varit en rätt tröttsam men trevlig dag. Jag somnade jättesent igår, satt och gjorde ett par halsband och då rinner tiden iväg. Dessutom var Kill Bill på 4:an och det är ju en klassiker. Imorse vaknade jag redan vid sju och resten av familjen var inte sena heller. Vi åt frukost och åkte sedan in och veckohandlade. Anders fick köra kundvagnen och bära allting så det var ganska lyxigt att bara gå med och plocka ner ditten och datten.

Det har varit jättefint väder, men lite kallt i vinden. Tindra var och red och sedan grillade vi fläskfilé och åt färska jordgubbar med vaniljglass och grädde.

Jag har en ny last. Eller snarare nygammal. Glass. Häagen-Dazs med jordgubbar/cheesecake och den med belgisk choklad. Mmmm... Ben &Jerry, släng dig i väggen!!! Alvedon och glass är min överlevnadsdiet just nu..

Nä, nu ska jag titta klart på Phone Booth och sen blir det bingen.
Ha en härlig natt
Emelia

it´s friday baby

God morgon!
Idag har jag haft en lat-morgon. Jag gick upp först klockan nio och har sedan dess bara ätit frukost och tittat på nyhetsmorgon. Nu ska jag gå in i badrummet och försöka få fason och sedan ska jag åka upp til jobbet en sväng. I eftermiddag ska jag klippa håret och kanske låta dem färga lite, men jag vet fortfarande inte riktigt hur jag vill ha det. Det enda jag vet är att jag inte vill bli brunett. Jag vantrivs med mörkt hår. Oavsett hur bra jag passar i det.
Vi får se helt enkelt :-)

Puss & Kram skumbanan
Emelia

Härligt väder

Det går inte att vara nedstämd och sur när solen skiner. Det går inte och det är en himla tur :) Nu ska jag sätta mig i solen på altanen och bara vara. Hoppas att Du har en jättefin dag.
Kram
Emelia

Söta arbetskamrater

Hej på er!
Idag har jag tagit mig ut ur huset. Mamma var hos frisören och blev vårfin, ska visa kort sen. Hårstylisten Miranda är såå duktig. Blev inspirerad och ska försöka övertala min syster om att jag kan fixa hennes burr inför våren. Får se om hon går med på det. På fredag är det min tur att bli vårfin :-)

Hade jag inte blivit sjuksköterska så hade jag definitivt velat göra något kreativt som får människor att må bra. Nu målar jag ju en del och gör egna smycken, men hade det varit ett karriärval så hade nagelteknolog, make up artist eller hälsocoach varit kul :) Tänk att få ägna hela dagarna åt färg och form?! Sen vill jag ju ha ett cafe också... och en inredningsbutik... HJÄLP! kan man klona sig här någonstans?

Nu börjar lusten att göra saker komma tillbaks. Va skönt :)

Blev så glad när jag gick in på Facebook och såg alla fina kommentarer. Har så söta vänner och arbetskamrater. Många mail, meddelanden och kommentarer. Sjuksköterskor rockar ;-)

Beställde hem en hel del beauty-products från Fleur de sante förut. Det var sjukt billigt i lagerrensningen. Till exempel dag och nattkräm för 39 kr burken! (innan 260 kr/st). Gå in och fynda lite ;-)

Nä, nu ska jag lägga mig på sängen en stund
Pöss
Emelia

balansen


Om någonting förvsvinner rubbas balansen och man har då två val. Antingen så fyller man tomrummet med någonting annat eller så försöker man hitta en ny balans med det som är kvar.


http://www.fasticon.se/images/foton/v%C3%A5g.jpg

Ressugen

http://www.haparanda.se/images/18.72881f1c111b0ac49a58000856/jordglob2.jpgJag satt och tittade på olika resesajter igår och oj va sugen jag blev på att resa! Nu var det över ett år sedan vi var i Thailand. Men jag får längta ett tag till. I september bär det av söderut.
 
I sommar har vi fått lov att låna mamma och pappas fina husbil en vecka. Det är jättemysigt, som att åka runt i sitt lilla hus. Perfekt om man är hemkär och inte är så noga med att bo på (olika) hotell. Nu är frågan bara- vart ska vi åka? Jag har föreslagit Danmark och Öland/Gotland. Anders vill till Norge (Hardangervidda) eller till Tyskland (zzzzz...hilfe).
Tindra har redan varit med på semesterresor utomlands flera gånger och hon ska naturligtvis även med i höst. Då kan jag tycka att det är viktigt att hon får se Sverige också. Jag har till exempel aldrig varit på Gotland, med däremot på Barbados flera gånger, i Thailand osv... Förra sommaren var vi i Kolmården och på Astrid Lindgrens värld, Vimmerby, året innan i Rättvik (bodde vid siljans strand), Dalhalla (Rhapsody in Rock), Falun (gruvorna). Tindra har, precis som jag och Anders, tyckt om de där resorna. Så vi får se vad det blir. Tipsa gärna :)

Nu ska jag titta på nyheterna
Kram kram
Emelia 

lost

Ännu ett avsnitt av tv-serien Lost surrar i bakgrunden. Jag såg ett sammanfattande program på 1,5 timma där man fick förklarat för sig historien, nuet och framtiden i serien, det räckte för mig. Jag är inte lost på Lost, inte heller såld.
Nu är jag mest trött och jag inser att jag inte kommer skriva något vettigt ikväll, så jag lägger ner...


Sov gott! Kram /Emelia

socialisera

Vilket ord. Säg det tio gånger på raken om du kan ;) Klart du kan, du är ju bäst, right?! Min dotter, Tindra, hon är MYCKET bra på att just socialisera. Hon är öppen, glad, framåt och vågar ta för sig, ställa frågor och så vidare. Jag hoppas och håller tummarna för att det håller i sig så att hon inte blir en blyg tonårsjänta. Idag följde hon med en kompis hem efter dagis och Anders har nu gått iväg med hunden för att hämta henne. Imorgon har hon en dejt inbokad med en annan kompis vilket innebär att jag inte får se så mycket av henne. Tänk, hon är ändå bara drygt 5 ½, hur kommer det vara när hon är 13..14..16...!! Bäst att man köper en hagelbössa och börjar öva på att sätta hagel i häcken på alla killarna redan nu!

När jag duschade i förmiddags så åkte ett av förbanden av och *ihhh* de har sytt i min mage, de j******* Svart hemsk stel tråd som säkert kommer göra SKITONT att ta bort. Ser fram emot det lika mycket som min dagliga fragminsruta i magen varje kväll. What a life. Fuck.

Jaja, nu ska jag roa mig med att leta lite utflyktsmål i Greklandet...

Btw på fredag ska jag klippa mig *wiii*



Kram på dej från mej
/Emelia

Ballar av stål

Har ni sett Ballar av stål? Gud vilket sjukt program. Jag tittade en minut, sen fick jag sluta, det gör så förbannat ont när jag skrattar. Snacka om att tänja på gränserna...

Vem har inte på skoj sagt "kan jag inte få följa med i resväskan" när någon man känner ska iväg?

Nu ska jag fortsätta min humorlösa dag ;)
Kram
Emelia



segt

Usch vad det här är segt. Hela magen ser ut som ett slagfält med sex igensydda titthål, en del blåmärken och så svullnaden som inte går ner... Jag ser nästan gravid ut. Fy tusan. Idag har jag inte alls varit duktig och rört mig. Är helt slut. Jag har gjort ett halsband och armband med Sverige-tema och spelat Backpacker *grym* Hade ett kort i mobilen på min svullna mage som jag kanske kan visa... *iiisch*
Kram från mig
Emelia

hemma

Så, nu är jag opererad och hemma igen. Är rätt öm och omtöcknad så jag tänker inte ha någon längre utläggning om det...
Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

Håll tummarna!

Efter dagar av telefonsamtal till kirurgen för att det ska bli någonting gjort med mina magproblem så ringde det en sjuksköterska i eftermiddag och sa att jag kunde få bli opererad redan imorgon bitti (!). Blev lite paff, men jätteglad på samma gång. Det hade inte varit roligt att gå över påsken och ha ont. Så förhoppningsvis så opererar de mig "akut" imorgon (om det inte kommer in något som är ännu mer akut). Klockan åtta ska jag vara på akutmottagningen, fastande. Då tar de prover och sätter nål, sedan blir operationen förhoppningsvis av redan på förmiddagen.

jag hoppas bara att de klarar sig med titthål så att de inte behöver skära upp hela magen.

Keep your fingers crossed for me X

Hår-tips

Här kommer ett par tips om du liksom jag tillhör den grupp blondiner som fuskar till det med slingor/blonderingsprodukter då och då. Det är lätt, om inte oundvikligt att håret får en orange ton. Det beror på att de mörka pigmenten bleks, men inte försvinner helt vid blekningen. Om man låter blekningen sitta i längre än rekommenderat får man räkna med att håren blir jättesköra och det kan i värsta fall sluta med att håret "går av" när du sätter borsten i det (!)

Så vad ska man då göra för att få ett snyggt (o)naturligt blont svall?
  • A och O är att ta det lugnt med blekningen och låt det gå ett tag emellan behandlingarna så håret hinner återhämta sig. Ska du blondera helt och hållet (a la Graaf in the ´90) så bör du göra det på salong där de bara färgar utväxten och skyddar det redan blonda. Det är mycket lättare att färga någon annan efterson man inte ser sitt egna hår så bra, men övning ger färdighet...
  • Använd "silvershampoo" ett par gånger i veckan. Det finns olika varianter, en del ska verka 3-5 min, en del ska sköljas ur på en gång men kompletteras med ett "silverbalsam/inpackning". Jag brukar använda kms (shampoo+ balsam/inpackning och Joico shampoo.
  • Använd en återuppbyggande inpackning. Min favorit för blont/skadat hår är: K-PAK från Joico
Kram
Emelia


Ny blogg!

Nu har jag packat ihop och flyttat tillbaka till blogg.se. Borta bra men hemma bäst.
Jag tänker både bjuda på personliga, vardagliga och mer temainriktade inlägg. Naturligtvis som tidigare med mycket foton och bilder.
Ser fram emot att ha dig som en återkommande gäst här!

RSS 2.0